Maškare

Dana 05.03.2019. održane su maškare u našoj školi.

Kao i prijašnjih godina učenici su imali zadatak predstaviti razrednu masku te izvesti prikladni igrokaz. Nagrađeni razredi su dobili krafne. 

ac42221a 2c94 44de 885f b2e2d0343f53

Profesori škole - Krvna slika MIOCa

Bilo je svega od grčke kulture i bogova do samih profesora kako raspravljaju o kurikularnoj reformi u saboru, preko zubić vile do galerije slika. Pjevalo se, zabavljalo a i zaplesalo narodno kolo.

U B smjeni pobjedu je odnio „speed date“ grčkih bogova,2 e pobjednici

dok su u A smjeni tu titulu odnijeli zubi i njihova šaljiva zubić vila.

574b8e52 59f6 4121 b5a9 6b44b2378b10

Uskoro u fotogaleriji najbolje slike.

 

Prirodoslovna olimpijada Europske unije (EUSO )

Na olimpijadi u znanju i rješavanju praktičnih zadataka iz prirodoslovlja nastupit će tako Miočani Mia Crnogaj, Olga Jerković Perić, Grgur Premec, Marko Preočanin i Jakov Vilić. Uz njih, na EUSO 2019 plasirao se još i učenik splitskog MIOC-a, Bartol Bućan iz III. gimnazije Split.

– Na izbor hrvatske olimpijske ekipe bili su pozvani učenici temeljem rezultata postignutih na prošlogodišnjim (2017./18.) državnim natjecanjima iz fizike, kemije i biologije. Prvi krug izbora, na kojem su se rješavali teorijski zadatci, održan je u studenom 2018. godine. Pristupilo je tridesetak učenika, a temeljem postignutih rezultata u drugi krug pozvano je 12 učenika. Drugi krug testiranja održao se u petak, 22. veljače 2019. godine i rješavali su se eksperimentalni zadaci iz fizike, kemije i biologije, pojasnili su iz XV. gimnazije Zagreb

https://srednja.hr/kreativni-nered/odabran-tim-genijalaca-putuje-prirodoslovnu-olimpijadu-vecina-ih-iz-jedne-skole/

Romanian Master of Mathematics and Science 2019

Hrvatski matematičari na drugom kraju Europe, u Rumunjskoj, sudjelovali su na prestižnom natjecanju Romanian Master of Mathematics and Science 2019. Riječ je o natjecanju na kojemu se sudjeluje isključivo uz pozivnicu, a naša je ekipa na njega pozvana po četvrti puta. Članovi hrvatske reprezentacije izabrani su temeljem rezultata na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi 2018. i individualnih rezultata na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi 2018.

Medalje nisu osvojili, ali su zato naši srednjoškolci zaradili pet pohvala. Najbolje se plasirao Marin Varivoda (Gimnazija Frane Petrića Zadar), koji je bio 89. Andrija Tomorad (XV. gimnazija Zagreb) bio je 95., Noel Lakić (Gimnazija Frane Pertića Zadar) 104., Ilija Uzelac Bujišić (hrvatski državljanin koji se školuje u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu) zauzeo je 111. mjesto. Na 123. mjestu našao se Luka Bulić Bračulj (III. gimnazija Split), a Krunoslav Ivanović (XV. gimnazija Zagreb) bio je 133.

Čestitamo našim učenicima na izvrsnom uspjehu.

MIOC Klozed

Dragi kolege nogometaši i oni koji to pokušavate biti!

Kao i dosadašnjih godina drugo polugodište rezervirano je za spektakl, raskoš (ne)talenata i dobru zabavu- Mioc Klozed.

Za održavanje turnira potrebno je minimalno 16 ekipa pa vas pozivamo da prijavite svoj razred nekom od organizatora.

O nagradama, načinu odigravanja turnira i svemu ostalom uskoro opširnije na njihovoj Facebook stranici: Mioc Klozed 2019

Za prijavu javite se učenicima Brunu Kraljeviću (4.f) i Luki Zekanu (3.f).

Kotizacija: 

1. razred - 50kn

2. razred - 100kn

3. i 4. razred - 150kn

Svim natjecateljima želimo puno sreće i neka najsretniji pobijedi!

 

Akcija mjerenja tlaka

Čovječe, ne ljuti se,

narast će ti tlak, u ovoj akciji

može sudjelovati svak'!

Zato nam se pridruži, ITM skuži

i reanimaciju pruži!“

Moto je to već tradicionalne akcije koju su organizirali volonteri Crvenog križa III. gimnazije. Peta je to organizirana akcija mjerenja tlaka i indeksa tjelesne mase te poučavanja reanimacije.

Svrha akcije je unaprijeđenje i zaštita zdravlja, te promocija sekcije mladih Crvenog križa III. gimnazije koja je prošle godine predstavljala naše društvo na Državnom natjecanju u kategoriji mladi.

Odaziv na akciju je bio velik jer su osim učenika dolazili i školski djelatnici. Uz dobru atmosferu mnogi prisutni su naučili i postupak reanimacije koji su bez greške pokazivali naši volonteri, a neki su dobili priliku naučiti mjeriti tlak. Provedena je i kratka anketa o kvaliteti života te su sakupljani novčani prilozi. Mnoštvom plakata prisutni su se mogli informirati o našim volonterima kao i djelatnostima CK općenito. Akcija se održala u hodniku između III. gimnazije i Graditeljsko-geodetske škole Split.

Ovom akcijom volonteri su željeli pozvati ljude da se pridurže njihovoj sekciji te da nauče postupak reanimacije i važnost zdravog života.

Akciju su s veseljem organizirali i proveli: Ivona Delic, Katarina Kurtovic, Kate Kuko, Lucija Čatipović, Dora Rađa, Stella Balić, Ana Madunić, Lana Mihanović, Mia Vrdoljak, Dorian Dulčić, Sara Vukman, Jana Matić te njihova mentorica Vesna Dobronić, prof.

Romanian Master of Mathematics and Science (RMMS)

Naš učenik Luka Bulić Bračulj jedan je od sudionika ekipe na RMMS-u, kao i ostali članovi ekipe izabran je temeljem rezultata na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi 2018. i individualnih rezultata na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi 2018.

Romanian Master of Mathematics and Science (RMMS) održava se ove godine od 20. do 25. veljače u Bukureštu. Riječ je o prestižnom matematičkom natjecanju koje se održava u četiri kategorije: matematika, fizika, kemija i računalna znanost, na kojem sudjeluju ponajbolje ekipe s međunarodnih matematičkih olimpijada. Sudjeluje se isključivo po pozivu organizatora, a Hrvatska je i ove godine, po četvrti put, pozvana te je registrirala svoju ekipu. U matematičkoj kategoriji natječu se ponajbolji učenici na međunarodnim matematičkim olimpijadama, a na RMMS učenici dolaze isključivo na poziv organizatora. Hrvatski matematičari pozvani su po četvrti puta te je ekipa već registrirana.

Na 53. Međunarodnu Mendeljejevu kemijsku olimpijadu u Sankt Petersburgu idu Barbara Sumić i Mislav Barić

 

Nakon što su hrvatski predstavnici prošle godine prvi put sudjelovali na Međunarodnoj Mendeljejevoj kemijskoj olimpijadi (IMChO) i osvojili srebrnu i brončanu medalju, došlo je vrijeme da se izaberu predstavnici za ovogodišnji, 53. IMChO. U tu svrhu sastavljen je izlučni ispit na kojem je radio tim znanstvenika i studenata s iskustvom u međunarodnim kemijskim olimpijadama. Izlučni test protezao se preko 30 stranica, sa zadatcima mnogo težim čak i od zadatka na Državnom natjecanju iz kemije, a za njegovo su rješavanje učenici na raspolaganju imali 5 sati. Učenicima posao nije olakšavala ni činjenica da je ispit pisan na engleskom jeziku, kako bi bio vjerna simulacija onoga što ih čeka na IMChO.

 

Poveznica: Mendeljejeva olimpijada 2019 Sankt Petersburg, Ruska Federacija

Speed date

Dana 13.2. u 19:50 sati u našoj školi se održao “MIOC SPEED DATE“ pred Valentinovo.

Bilo je to novo, zabavno i zanimljivo iskustvo. Učenicima je bilo drago što su se okušali u “MIOC SPEED DATE“ i upoznali nove ljude (možda i simpatije ?).

Učenike koji su se pojavili želimo čestitati na hrabrosti i nadamo se da će se ovo ponoviti i sljedeće godine u još većem broju.

 

 

Pravila za “MIOC SPEED DATE“ :

  1. Cure sjede, dečki hodaju od stola do stola.

  2. Razgovor traje 3 minute.

  3. Učenici se mogu služiti dobivenim pitanjima, a mogu i postavljati svoja.

  4. Istek vremena označava zvono.

  5. Nakon isteka vremena u dobiveni protokol zapisujete kako vam se svidjela ta osoba

(osobe ocjenjujete +, +/-, -)

Po završetku speed date-a učenici predaju protokol. Ukoliko je dvoje učenika jedno drugo označilo plusom, dobijaju podatke jedno o drugom da ako žele, nastave daljnju komunikaciju.