Sretno maturanti!

Danas, 22.svibnja2019. učenici četvrtog razreda su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje.Odlazak svake generacije, koja u školi provede četiri godine svoga života, uvijek je poseban događaj ispunjen ponosom na naše mlade koji kreću u svijet praćeni dobrim željama njihovih dojučerašnjih profesora.

Generaciji 2018./2019. svakako treba čestitati na dostojanstveno proslavljenom posljednjem danu nastave. Maturanti su se pjesmom oprostili od školskih klupa.

Sigurni smo da će im stečena znanja i iskustva, uspomene te iskrena prijateljstva koje nose iz svog “MIOC-a” dati životnu snagu, hrabrost, ustrajnost i postojanost da ostvare sve svoje snove.

Budite svoji i živite život dostojan čovjeka.

Maturanti, sretno!

DUMP Days konferencija

DUMP Udruga mladih programera vas poziva na konferenciju DUMP Days koja će se održati ovaj petak i subotu na FESB-u. Riječ je o konferenciji koja obuhvaća sve aktualne teme iz svijeta programiranja, dizajna, marketinga i IT-ja općenito.

Moći ćete poslušati preko 20 predavanja i sudjelovati na 5 praktičnih radionica, a predavači će se baviti temama poput upravljanja dronovima i kriptovalutama. Osim toga ćete moći i prošetati izložbenim prostorima Rimac Automobila, Ericsson Nikole Tesle i ostalih tvrtki koje će vam dočarati svoju radnu atmosferu. Tvrtke su svake godine sve kreativnije, pa tako VR, sumo borbe i tehnološka alka nisu stran prizor na konferenciji.

Uz sve navedeno, zabavnog sadržaja neće nedostajati jer vas očekuje i room escape, turnir u streljaštvu te nagradna igra u kojoj, između ostalog, možete osvojiti gaming monitor i mobitel.

Nadamo se da ćete se odazvati pozivu jer vam je ovo odlična prilika da se upoznate s mogućnostima koje vam se kasnije nude u IT-ju, a to vam možda pomogne oko donošenja odluke u kojem smjeru krenuti iza srednje škole.

Više detalja možete naći na Facebook i Instagram profilu DUMP Daysa.

Predstavljen rad Macrotouch na smotri Saveza inovatora mladih Zagreb

Nakon osvojenog 4. mjesta na Državnom natjecanju iz informatike tim Macrotouch pozvan je na Inovu Mladi u Zagrebu. Kasno u noć 4.5. tim se uputio prema Zagrebu kako bi stigao na smotru. Inova Mladi se odvijala u zgradi FSB-a (Fakultet strojarstva i brodogradnje) gdje je cijeli atrij bio pun izlagača. Macrotouch se svidio ocjenjivačima te su ostali bez riječi nakon prezentacije. Nakon napornog dana na sajmu tim se odlučio prepustiti duhu Zagreba.

 

Što je to Macrotouch?

S ciljem da učinimo svakodnevno korištenje računala udobnijim, bržim i lakšim osmislili smo proizvod koji pruža nov i inovativan način interakcije sa računalom. Taj uređaj je MacroTouch. Njegov je smisao da vam na svom 7” zaslonu sve najbitnije funkcionalnosti pruži nadohvat ruke.

Autor teksta: Matej Kozica

 

DN 20190514 082839