Humanitarni koncert na Medicinskom fakultetu u Splitu

8. studenog na Medicinskom fakultetu u Splitu organizira se humanitarni koncert u suradnji Medicinskog fakulteta u Splitu, Rotary Club Split i Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu s ciljem skupljanja donacija kako bi se nabavio uređaj za cjelonoćnu polisomnografiju u djece za Kliniku za dječje bolesti KBC-a Split. Ukoliko biste htjeli i Vi sudjelovati u ovom plemenitom događaju putem Vaših glazbenih, pjevačkih, plesnih ili sposobnosti kao voditelja programa te samog nastupa na koncertu, molimo Vas da ispunite ovu kratku anketu te ćemo Vas kontaktirati u skoro vrijeme putem e-maila kako biste došli na probu za koncert. Također, možete se prijaviti za sudjelovanje i na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te navedite u mailu ime, prezime, školu koju pohađate te čime biste htjeli sudjelovati na koncertu (pjevanje, ples i slično). Rok za prijavu je nedjelja 21.10. u 16:00h. Vidimo se!

 

Dani kruha i zahvalnosti

Ove godine Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje odlučili smo obilježiti na poseban način. U petak, 12. listopada, u prostorijama škole održana je dobrotvorna akcija za potrebite učenike naše škole. Također smo htjeli osvijestit važnost tog dana pa smo naše kolače podijelili beskućnicima grada Splita. Na početku velikog odmora naše učenike i profesore dočekali su stolovi prepuni peciva, kolača i ostalih slastica koje su pripremili učenici prvih i drugih razreda. Dan kruha povezan je sa  Svjetskim danom hrane kako bi se podigla svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanju biološke raznolikosti. Želimo se zahvaliti svim roditeljima, učenicima i profesorima na sudjelovanju u ovoj akciji. 

 

 

 

FotoMioc

1

Uskoro će u školi započeti nova aktivnost - fotoklub. Svi zainteresirani moći će sudjelovati u radionicama u kojima će se učiti o osnovama fotografije, fotografske opreme i uređivanje fotografija. Predavanja će se održavati po dogovoru uz vodstvo maturanata (entuzijasta) u prostorima naše škole. Za prijavu u fotoklub nije vam potrebna nikakva posebna oprema (fotoaparat), već će te na radionici moći koristiti opremu "mentora" ili vlastiti mobitel. Osim radionica u prostorima naše škole, održat će se nekoliko izlazaka na teren gdje će svi skupa fotografirati uz zajedničko druženje. Svaki mjesec bit će održano natjecanje gdje će na zadanu temu polaznici donijeti svoju fotografiju, a o najboljima će odlučivati učenici III. gimnazije.

Prijaviti se možete putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Upoznaj svijet programiranja!

Započele su prijave za novi ciklus EDIT škole programiranja.

EDIT škola programiranja pruža mogućnost svim učenicima da se upoznaju s naprednim tehnologijama iz programiranja. Ukoliko želite saznati je li programiranje baš za vas ili želite produbiti svoje znanje iz tehnologija kao što su HTML, CSS, JS, ReactJS, NodeJS, Bootstrap, Baze podataka...

Budite konkurentni i prijavite se na: www.ictzupanija.hr/edit

Voditelji škole programiranja su profesori: Ana Oreb i Ante Bartulović

 

Pohvala Leu Radalju na svjetskoj geografskoj olimpijadi

SREBRNE medalje na svjetskoj geografskoj olimpijadi u gradu Quebecu u Kanadi osvojili su hrvatski učenici Nikola Bišćan iz Srednje škole Donji Miholjac i Luka Banović iz Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke, priopćilo je Hrvatsko geografsko društvo (HGD).

Brončanu medalju osvojio je Mihovil Penavić iz Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića iz Slavonskog Broda, a pohvalu Leo Radalj iz III. gimnazije Split. 

Tim su postignućima, navodi HGD, potvrdili da pripadaju u krug najistaknutijih mladih geografa u svijetu i dostojno prezentirali Republiku Hrvatsku. 

Voditelji hrvatskog olimpijskog tima bili su Dubravka Spevec i Ivan Šulc, članovi Upravnog odbora Hrvatskog geografskog društva.

Leo

Tekst preuzet s portala index.hr

Domagoj Perković sa srebrnom medaljom na IPhO 2018 (International Physics Olympiad 2018)

Čestitamo našoj ekipi na odličnom uspjehu na ovogodišnjoj međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja se održala u Portugalu.

Srebrnu medalju osvojio je Domagoj Perković (III. gimnazija, Split),

brončanu medalju Filip Marijanović (XV. gimnazija, Zagreb),

a pohvalu je dobio Bernard Faulend (XV. gimnazija, Zagreb).

Na natjecanju su također sudjelovali Petra Brčić (III. gimnazija, Split) i Emil Huzjak (V.gimnazija, Zagreb)

Domagoj2018