FotoMioc

1

Uskoro će u školi započeti nova aktivnost - fotoklub. Svi zainteresirani moći će sudjelovati u radionicama u kojima će se učiti o osnovama fotografije, fotografske opreme i uređivanje fotografija. Predavanja će se održavati po dogovoru uz vodstvo maturanata (entuzijasta) u prostorima naše škole. Za prijavu u fotoklub nije vam potrebna nikakva posebna oprema (fotoaparat), već će te na radionici moći koristiti opremu "mentora" ili vlastiti mobitel. Osim radionica u prostorima naše škole, održat će se nekoliko izlazaka na teren gdje će svi skupa fotografirati uz zajedničko druženje. Svaki mjesec bit će održano natjecanje gdje će na zadanu temu polaznici donijeti svoju fotografiju, a o najboljima će odlučivati učenici III. gimnazije.

Prijaviti se možete putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Upoznaj svijet programiranja!

Započele su prijave za novi ciklus EDIT škole programiranja.

EDIT škola programiranja pruža mogućnost svim učenicima da se upoznaju s naprednim tehnologijama iz programiranja. Ukoliko želite saznati je li programiranje baš za vas ili želite produbiti svoje znanje iz tehnologija kao što su HTML, CSS, JS, ReactJS, NodeJS, Bootstrap, Baze podataka...

Budite konkurentni i prijavite se na: www.ictzupanija.hr/edit

Voditelji škole programiranja su profesori: Ana Oreb i Ante Bartulović

 

Pohvala Leu Radalju na svjetskoj geografskoj olimpijadi

SREBRNE medalje na svjetskoj geografskoj olimpijadi u gradu Quebecu u Kanadi osvojili su hrvatski učenici Nikola Bišćan iz Srednje škole Donji Miholjac i Luka Banović iz Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke, priopćilo je Hrvatsko geografsko društvo (HGD).

Brončanu medalju osvojio je Mihovil Penavić iz Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića iz Slavonskog Broda, a pohvalu Leo Radalj iz III. gimnazije Split. 

Tim su postignućima, navodi HGD, potvrdili da pripadaju u krug najistaknutijih mladih geografa u svijetu i dostojno prezentirali Republiku Hrvatsku. 

Voditelji hrvatskog olimpijskog tima bili su Dubravka Spevec i Ivan Šulc, članovi Upravnog odbora Hrvatskog geografskog društva.

Leo

Tekst preuzet s portala index.hr

Domagoj Perković sa srebrnom medaljom na IPhO 2018 (International Physics Olympiad 2018)

Čestitamo našoj ekipi na odličnom uspjehu na ovogodišnjoj međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja se održala u Portugalu.

Srebrnu medalju osvojio je Domagoj Perković (III. gimnazija, Split),

brončanu medalju Filip Marijanović (XV. gimnazija, Zagreb),

a pohvalu je dobio Bernard Faulend (XV. gimnazija, Zagreb).

Na natjecanju su također sudjelovali Petra Brčić (III. gimnazija, Split) i Emil Huzjak (V.gimnazija, Zagreb)

Domagoj2018