Večer matematike

četvrtak, 6. prosinca 2018. od 17 do 21 sat u prostorima Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Splitu, na adresi Ruđera Boškovića 33, održala se Večer matematike koju organizira Splitsko matematičko društvo u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom, Odjelom za matematiku PMF-a u Splitu te učiteljima i nastavnicima matematike osnovnih i srednjih škola. Ova  manifestacija je projekt Hrvatskog matematičkog društva, a održava se već šestu godinu zaredom diljem Hrvatske prvi četvrtak u prosincu. U okviru programa u Splitu organizirana su predavanja, interaktivne radionice i matematičke igre za đake osnovnih i srednjih škola, kao i za njihove nastavnike i roditelje. Predavanja su držali i naši učenici.

Učenici Andrija Radica 4.b, Petar Jerončić 4.a i Bruno Pleština 4.a predstavili su naš eTwinning projekt "Fractal Dimension of a Coastline " učenicima srednjih škola, a to uključuje sljedeće:

  • što su fraktali i gdje ih susrećemo

  • problem mjerenja obale

  • umjetnički prikaz fraktalno ukrašenog božićnog drvca

  • računalni program za računanje duljine obale.

Osim poučnog dijela, bio je uključen i kreativni dio što je polaznicima radionice olakšalo razumijevanje programiranja u Pythonu.

Učenici Roko Lolić 4.c i Darko Vujica 4.b vodili su radionicu Kombinatorika s GeoGebrom učenicima osnovnih škola. Učionica je bila prepuna i djeca su bila oduševljena njihovim radom. 

 

 

23.Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Naši učenici od 22. do 24. studenoga 2018. posjetili su Smotru fakulteta Zagrebačkog sveučilišta.
Smotra se odvijala na prostorima Studenskog Centra u Zagrebu, na adresi Savska 25.
Predstavljeni su 31 fakultet i 3 umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu te druga visoka učilišta iz Zagreba i ostalih gradova Republike Hrvatske. Naše učenike su najviše privlačili FER, Medicinski fakultet, PMF, FSB,… Održavana su predavanja o fakultetima, a učenici su se o željenom fakultetu mogli raspitati na štandovima koji su postavljeni u dvorani. Nadamo se da su svi učenici koji su posjetili Smotru dobili korisne informacije o željenom fakultetu.

IV. Šahovski turnir

Već četvrtu godinu zaredom u našoj školi se održava šahovski turnir. Igra se sljedeći tjedan od srijede do petka. U ponedjeljak će se održati škola šaha gdje možete naučiti osnove igre. Kotizacija iznosi 10kn, a ako se želite uključiti i u školu šaha, dodatak je 5kn. Dođite, zabavite se i zgrabite krafne, a možda i nagradu.

Vise informacija na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.