Natječaj za radno mjesto

Split, 14. prosinca 2017.

 

III. gimnazija, Split,

 

Matice hrvatske 11, na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“ br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10-ispravak., 90/11 i 86/12, 94/13., 152/14., 7/17.) raspisuje

N A T J E Č A J

za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto

-profesora/icu logike, nepuno radno vrijeme –4 nastavna sata tjedno, na neodređeno radno vrijeme,

-prof./icu etike, nepuno radno vrijeme- 4 nastavna sata tjedno na neodređeno radno vrijeme,

Kandidati koji se prijavljuju na natječaj uz opći uvjet za zasnivanje radnog odnosa, sukladno općim propisima o radu, trebaju ispunjavati i posebne uvjete sukladno člancima 105. i 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Uz prijavu je potrebno priložiti: životopis, preslik diplome, preslik domovnice te uvjerenje o neosuđivanosti za kaznena djela iz čl. 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Prijavu s priloženom dokumentacijom u propisanom roku poslati na adresu Škole.

Rok za primanje prijava je 8 dana od dana objave natječaja.

Klasa: 112-01/17-01/02

Urbroj: 2181-169-17-01-01

Hrvatski učenici osvojili šest medalja na prestižnoj Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih u Nizozemskoj

Na upravo završenoj 14. međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih (Nizozemska, 3. - 12. prosinca 2017. g., http://ijso2017.nl/) hrvatski učenici postigli su vrlo zapažen uspjeh osvojivši jednu srebrnu i pet brončanih medalja. Grgur Premec (XV. gimnazija Zagreb; OŠ Dugave) osvojio je srebrnu medalju, a Marko Preočanin (XV. gimnazija Zagreb; OŠ Izidora Kršnjavoga), Olga Jerković Perić (XV. gimnazija Zagreb, OŠ J. J. Strossmayera), Mirko Armanda (III. gimnazija Split; OŠ Bol), Alisa Pevec (I. gimnazija Varaždin; VI. OŠ Varaždin) i Ema Boreković (XV. gimnazija Zagreb; OŠ Cvjetno naselje) osvojili su brončane medalje. Međunarodna prirodoslovna olimpijada mladih (International Junior Science Olympiad – IJSO) međunarodno je natjecanje učenika do 15 godina u znanju iz prirodoslovnih predmeta (biologije, kemije i fizike).

ijso1

Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo oko 300 učenika iz pedesetak zemalja širom svijeta. Međunarodna prirodoslovna olimpijada mladih traje deset dana. Učenici su prvi natjecateljski dan rješavali test s trideset zadataka višestrukog izbora, drugi dan teorijske zadatke, a treći dan su imali eksperiment koji su rješavali kao tročlani tim natjecatelja. Tijekom slobodnih dana, učenici su imali prilike upoznati tehnologiju pročišćavanja, kontroliranja i iskorištavanja vodenih resursa u Nizozemskoj, družiti se s vršnjacima iz cijelog svijeta te sudjelovati u sportskim nadmetanjima.

 

Učenici, predstavnici Hrvatske, izabrani su temeljem rezultata postignutih na državnim natjecanjima učenika osnovnih škola iz fizike, kemije i biologije u prošloj školskoj godini (2016./17.) te dodatnog testiranja održanog u lipnju 2017. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a koji je ujedno i organizator izbora učenika i priprema natjecateljske ekipe za olimpijadu. Učenike su na olimpijadu vodili mentori sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Krešo Zadro, izv. prof. dr. sc. Branimir Bertoša i dr. sc. Andreja Lucić.

IJSO2

Natjecanje Europa u školi

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2017/2018 24. puta organiziraju Natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske. Međunarodni odbor Europe u školi donio je odluku da se ovogodišnje natjecanje održi pod naslovom:

RAZMISLI – ŠTO ČINI EUROPU?
2018. Europska godina kulturne baštine

Hrvatski nacionalni odbor Natjecanja Europa u školi razradio je teme za nacionalno natjecanje po izričajima i dobnim skupinama. Krajnji rok za prijavu radova na županijska natjecanja i Grad Zagreb je do 1. ožujka 2018. Pristigle radove, komisijski obrađene, molimo pošaljite na Nacionalno natjecanje zaključno do 15. ožujka 2018.Ljubazno molim da u školama organizirate natjecanje u skladu s priloženim uputama i u okviru zadanih tema.

 

Svečanost dodjele nagrada kao i svake godine biti će upriličena u Europskom domu Zagreb u sklopu proslave Dana Europe - 9. svibnja.

 
Objava je isključivo u elektroničkom obliku koju možete kopirati ili isprintati OVDJE- EUŠ 2018.

Veselimo se radovima Vaše županije,Tim Europa u školi

3.a u natjecanju Euroscola

III. Gimnazija već je dobro poznata po svojoj aktivnosti u raznim natjecanjima, tako ni ova godina nije iznimka .

Učenici 3.a razreda pod vodstvom profesorice Križanović sudjeluju u natjecanju Euroscola- #EUzaHR. Cilj natjecanja je bio u kratkom video uratko iskazati što je Europska unija pružila Hrvatskoj. Pogledajte što su naši učenici napravili i svojim ih „lajkom“ podržite .

https://www.youtube.com/watch?v=9lI2V6H1yu8

Humanitarni koncert: Za djetinjstvo van bolnice

https://www.facebook.com/events/602217336836094/

 

U vrijeme darivanja Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu i Studentska sekcija za neuroznanost NeuroSplit žele dati svoj doprinos uređenju KBC-a Split kako bi osigurali malim i velikim pacijentima što ugodniji boravak u bolnici.

Stoga vas pozivamo na humanitarni koncert pod nazivom „Djetinjstvo van bolnice“ koji će se održati 12. prosinca 2017. godine u 19 sati u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu (Šoltanska 2).
Cilj je prikupiti novčana sredstva za generalno uređenje Klinike za dječje bolesti i Zavoda za neurokirurgiju KBC-a Split.

Na koncertu nastupaju učenici splitskih gimnazija, studenti Umjetničke akademije Split i Medicinskog fakulteta u Splitu čiji će nastupi činiti veliki dio događanja. Nadalje, učenici Škole likovnih umjetnosti Split pripremit će izložbu umjetničkih radova, a grupa Dalmatino će finalno zaokružiti ovaj prekrasan događaj.

Svi ste dobrodošli da podržite ovu humanitarnu akciju studenata i fakulteta kako svojim svojim dolaskom, tako i donacijom novčanih sredstava na dolje navedeni raučun. U Božićno vrijeme darivanja i najmanja novčana donacija bit će vrlo značajna. Vidimo se! :)

Donacije će se prikupljati putem "donacijskih kutijica" na događaju i putem uplate na žiro račun:

Klinički bolnički centar Split
Spinčićeva 1
21000 Split
IBAN: HR92 2390 0011 1010 0234 1
Hrvatska poštanska banka d.d.
Model: HR 00
Poziv na broj: 6517-2
Opis plaćanja: Generalno uređenje Klinike za dječje bolesti i Zavoda za neurokirurgiju