Božićna predstava za djecu profesora

11.12.2018. profesorica engleskog jezika Ivana Pločkinić organizirala je božićnu predstavu za djecu profesora naše škole u kojoj su sudjelovali učenici prvih i četvrtih razreda. Djeca su bila oduševljena programom i kući otišli s osmjesima na licu.  

 

 

Bartol Bućan ostvario izvrstan uspjeh na 15. međunarodna prirodoslovna olimpijada mladih (IJSO 2018)

Međunarodna prirodoslovna olimpijada mladih (International Junior Science Olympiad - IJSO) međunarodno je natjecanje učenika do 15 godina u znanju iz prirodoslovnih predmeta (biologije, kemije i fizike). Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je oko 250 učenika iz 44 zemlje širom svijeta pa tako i naš učenik Bartol Bučan, 1.c koji je osvojio brončanu medalju.

Međunarodna prirodoslovna olimpijada mladih trajala je deset dana. Učenici su prvi natjecateljski dan rješavali test s trideset zadataka višestrukog izbora, drugi dan teorijske zadatke, a treći dan su imali eksperiment koji su rješavali kao tročlani timovi natjecatelja.

Tijekom slobodnih dana, učenici su imali prilike upoznati Bocvanu i družiti se s vršnjacima iz cijelog svijeta.

Učenici, predstavnici Hrvatske, izabrani su temeljem rezultata postignutih na državnim natjecanjima iz fizike, kemije i biologije u prošloj školskoj godini (2017./18.), te dodatnom testiranju održanom u rujnu na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Čestitamo na izvrsnom rezultatu!

Slike preuzete s portala XV. gimnazije Zagreb https://www.mioc.hr/wp/?p=13062

 

IV. Šahovski turnir i škola šaha

Ove godine u školi je održan IV. Šahovski turnir kojeg su organizirali učenici naše škole: Bruno Kontri 4.c, Jakov Vodanović 4.c, Petra Kovačić 3.d i Ana Marija Čović 2.a. Prva tri mjesta osvojili su: 1. Borna Čotić, 2. Dino Cecić Sule, 3. Viktor Lazić.

Čestitamo pobjednicima i svima koji su sudjelovali!

Vidimo se dogodine J