četvrtak, 6. prosinca 2018. od 17 do 21 sat u prostorima Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Splitu, na adresi Ruđera Boškovića 33, održala se Večer matematike koju organizira Splitsko matematičko društvo u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom, Odjelom za matematiku PMF-a u Splitu te učiteljima i nastavnicima matematike osnovnih i srednjih škola. Ova  manifestacija je projekt Hrvatskog matematičkog društva, a održava se već šestu godinu zaredom diljem Hrvatske prvi četvrtak u prosincu. U okviru programa u Splitu organizirana su predavanja, interaktivne radionice i matematičke igre za đake osnovnih i srednjih škola, kao i za njihove nastavnike i roditelje. Predavanja su držali i naši učenici.

Učenici Andrija Radica 4.b, Petar Jerončić 4.a i Bruno Pleština 4.a predstavili su naš eTwinning projekt "Fractal Dimension of a Coastline " učenicima srednjih škola, a to uključuje sljedeće:

  • što su fraktali i gdje ih susrećemo

  • problem mjerenja obale

  • umjetnički prikaz fraktalno ukrašenog božićnog drvca

  • računalni program za računanje duljine obale.

Osim poučnog dijela, bio je uključen i kreativni dio što je polaznicima radionice olakšalo razumijevanje programiranja u Pythonu.

Učenici Roko Lolić 4.c i Darko Vujica 4.b vodili su radionicu Kombinatorika s GeoGebrom učenicima osnovnih škola. Učionica je bila prepuna i djeca su bila oduševljena njihovim radom.