Ekskurzija Beč- Prag- Salzburg, 4.b, 4.c, 4.f

Napisale: Margareta Bego, Petra Friedl, Klara Luketić, Paola Petričić

Fotografije: Nela Dželalija

Prezentacija - Antonia Milić Romić, Filip Stanić 4.b

Vrlo neodlučni, na posljetku smo se odlučili za Prag. Naše putovanje je započelo 23. kolovoza u kasnim večernjim satima. Uz par poteškoća ujutro smo stigli u Beč- naše prvo odredište. Nakon ležernog razgleda grada i uživanja u slobodnom vremenu u kojem je svatko imao priliku razgledati ono što ga zanima,  posjetili smo veličanstveni Schonbrun koji nas je oduševio svojom raskošnošću. Dan smo zaključili posjetom Prateru gdje su profesori uživali jednako koliko i učenici.

Na putu za Prag zaustavili smo se kod Punkva špilja gdje smo se uz interesantne lokane legende razgledali špilju i Mococha Abyss. U Prag smo stigli navečer, na vrijeme za večeru. Dolaskom u Prag započela je prava zabava, ali i iscrpljujuće razgledavanje. Hradčany, Tehnički muzej, Zoo Troja, Muzej voštanih figura, pivnica Flek, ali od svega su nam se ipak najviše dopali vožnja Vltavom i Križikove fontane gdje smo imali priliku gledati predstavu Mamma Mia. U kratkim izletima posjetili smo Karlove Vary gdje smo razgledali muzej Becherovke i tvornicu kristala Moser kao i Kutnu Horu gdje nam se posebno svidjela kosturnica, crkva ukrašena pravim ljudskim kostima.

Praški klubovi su ispunili svoja očekivanja, a noćna zabava se nastavljala do sitnih noćnih sati gdje smo se svi zajedno zabavljali uz trash hitove. Uz organizirane karaoke, posjetili smo i Hard Rock Caffe. Zbog napornog ritma priželjkivali smo slobodno vrijeme koje je svatko iskoristio najbolje što je mogao.

Na povratku smo se zaustavili u Salzburgu i u jutarnjim satima stigli u Split.

Zahvaljujući dobroj organizaciji naših profesorica Nele Dželalije i Danice Bavčević uspjeli smo doživjeti Prag, ali i nešto naučiti. Željeli bi se također zahvaliti profesorima Tonkici Novogradec, Anastaziji Pažanin, Krunoslavi Tadin Andromak i Anti Bartuloviću koji su razredima 4.b , 4.c i 4. f omogućili nezaboravnu ekskurziju.